Escultures de l'església de Santa Maria



 A l'any 2011 es va finalitzar el projecte d'embelliment de la façana de l'església parroquial de Santa Maria a la placeta del Fossar. Un procés que va encapçalat per la Fundació de la Llum de les Imatges es va encarregar a l'escultor Naxo Latorre la finalització d'aquest. Fetes en pedra calcària de Monòver finalitzen el projecte de reconstrucció començat al 1940 i enmarcat de l'esposició "Camins d'Art". Concretament dedicades a l'Inmaculada Concepció i a Sant Maure.


 L'escultura de Sant Maure de Naxo Latorre es troba a l'esquerra de la façana de la placeta del Fossar del temple de Santa Maria. Feta en pedra calcària, destaca la seua condició de màrtir al portar en la mà dreta una palma metàl·lica. Porta cenyida una cuirassa amb imatge d'un dimoni i la resta de la panòplia militar romana. A la mà esquerra subjecta una espasa.

L'escultura de l'Immaculada Cocepció de Naxo Latorre es troba situada al mig de la façana del temple i també està feta en pedra calcària.  La fornicula és d'unes mesures més grans i està al damunt de la porta principal d'accés a l'església.La verge està dempeus i porta en el braç esquerre a un Jesús xiquet. Ambdues figures tenen una aurèola o nimbe metàl·lic. La verge està vestida amb vestit llarg i el cap cobert. Un grup de cuatre angelets la porten als cels en un núvol i l'única part visible d'ells és el cap i ales.
L'escultura de Sant Jordi, patró de les festes locals, de Peresejo està situada a la dreta de la façana del temple de Santa Maria. Ací s'el representa sense la palma del martiri. En canvi, porta una cuirassa romana amb una capa. La seua cama esquerra es tapada per un escut on recolza la mà esquerrana i amb la mà dretana porta una espasa. La seua cronologia és més antiga i estaria al voltant de la dècada de 1940.