Mas de Serelles


El Mas de Serelles és una de les edificacions tradicionals i típiques de les muntanyes que envolten les valls d'Alcoi. En aquest cas, es troba en el camí dels Talecons que s'incorpora des de la ciutat d'Alcoi a l'interior del parc natural de la Serra de Mariola. Destaca la seua planta rectangular amb tres crugies distribuïdes al voltant d'un patí central.

A l'exterior destaca una pinada d'ombra a l'esquerra del mas, a més d'un pica i una font exterior. En la part superior al conjunt, s'hi pot veure una era o lloc tradicional per les labors tradicionals dels conreus.

A l'interior,   podem veure l'edifici i distingir tres crugies. La que es troba a l'esquerra és on està l'entrada principal sense la seua porta. Ha perdut totalment la seua coberta a diverses aigües i la segona planta ha col·lapsat. Es pot observar l'escala principal de pujada a aquesta planta, les restes d'una cuina i el rebost i un saló.  En canvi, la segona crugia o edifici manté en part la totalitat de la seua teulada a dos aigües de teules curves. Aquest espai estaria destinat al bestiar. Destaquen uns dibuixos dels anys 1990 de temàtica eròtica i sexual. Finalment la tercera crugia es troba amb mitjà teulada in situ i on destaca a l'interior la presència d'un trullar per al ví. El patí està tancat per un mur rematat per una barana de ferro.










Segona crugia de l'edifici vista des del patí

Patí interior
Escales del trullar ví:
Trullar de ví:
Primera crugia del conjunt des del patí
Panoràmica del mas des del camí dels Talecons 

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Jo vaig anar fa temps a ferli fotos de nit http://www.labrujulainquieta.es/fotografia-nocturna-serelles-2012-05-04

Negre ha dit...

Fotos molt interessants :)!