L'ermita de Santa Bàrbara i la font de Pla

L'ermita:
L'espadanya:
L'ermita de Santa Bàrbara i la font del Plà és un xicotet racó molt bonic de la serra de Mariola. Aquest lloc és accesible des de la carretera comarcal d'Alcoi a Bocairent, després de passar l'urbanització del Pinatell. Situat al terme municipal de Bocairent i dins del parc natural, ací trobem una ermita advocada a santa Bàrbara. L'edifici religiós forma al mateix temps, part d'una casa senyorial del segle XIX. El temple té la façana pintada de blanc, dos finestres a més d'un xicotet vestíbul amb sostre a l'entrada i la seua característica espadanya. La casa senyorial destaca la seua construcció feta amb pedra i rajola. Té dos altures, una planta residencial i una superior destinada a colomer ja que presenta una sèrie d'eixides destinades a coloms. La sanefa de moltes finestres i portes de balcons està decorada amb taulells blaus, i de la mateixa forma part dels bancs del jardí. La font està anegada d'aigua per les últimes pluges. Aquesta sempre està vigilada pel seu xop centenari, un arbre magnífic que encara hi és en peu. Seguint la cèquia de la font, trobem el llavador usat per les masies locals i la seua bassa, destinada a l'actualitat com nucli de reproducció dels amfíbis del parc natural.
La resta de la casa i la seua decoració: La Font de Plà i el seu xop centenari
La Font de Pla de Santa Bàrbara:

El llavador i la bassa:

5 comentaris:

Peter Parker ha dit...

Bastante mejor está que nuestra ermita de Santa Bárbara, cuyas ruinas estuve fotografiando el domingo.

Saludos!

Negre ha dit...

Es una lástima que hayan ermitas en esas condiciones. Deben ser uno de los tipos de patrimonio más frecuentes por todo los pueblos.

jordi ha dit...

No se ni com he trobat aquest bloc. Sembla molt interesant
.
Ja fa anys que no veia cap foto d'eixa ermita... he pasat un parell de vegades per el seu costat camí de la Cova de la Xarxa.

Res xic... pose el teu blog dins de favorits i aniré visitante, tinc bon tall mirant les entrades antigues.

Salutacions desde Linares

Negre ha dit...

Moltes gràcies pel comentari i enllaçar-me! Salutacions

Tipotane ha dit...

Molt bonic el bloc.... a vore qui es el bocairentí que no ha pujat mai a l'arbre de la font??? estic parlant dels que jugavem al carrer, clar.
Jordi, si em permets.... es la Cova de La Sarsa.;)