Villa Vicenta

Villa Vicenta és la casa d'estiueig de la familia del poeta Juan Gil-Albert, i està situada a les Cases del Salt. Aquesta propietat ha estat des de finals dels anys 80, habitatge i hospedatge per al grup d'investigadors i estudiants de l'Universitat de La Laguna de les illes Canàries. Ara fa uns mesos, la propietat va ser restaurada per a transformar-se en un centre d'investigadors, per part de la Conselleria de Cultura valenciana. Al mateix temps, també s'han recupetat les tanques perdudes, la porta original, el jardí i el seu estanc i la capella. L'instal·lacío ha estat cedida al CAEHA, Centre Alcoià d'Estudis Històrics i Arqueològics, els quals s'han compromès a fer exposicions i un servei cultural de tot el complex; i a més de ser la seua seu oficial.
El jaciment:
La capella:
El picaporta de la capella amb forma de gos i amb el monograma del nom de Jesucrist en llatí.

3 comentaris:

Peter Parker ha dit...

Que color tiene la capilla...

Negre ha dit...

En la restauración se han pasado con la capilla xD Nos dijeron que dentro el multicolorido propuesto por el arquitecto todavía es más brutal con aseos y cocina en fucsia chillón xD

AlfredRussel ha dit...

Salutacions des d'ací al costat, i felicitacions pel teu blog, que no coneixia. L'he trobat buscant per la --no massa poblada, em sembla-- blogosfera alcoiana, i em pareix una proposta magnífica. Amb el teu permís, t'enllace. Gràcies, salut!