El riu d'Agres i la Font del Baladre

L'àrea de descans de la Font del Baladre es troba situada en el llit del riu Algar, en el paratge conegut com l'Estret d'Agres. S'han realitzat obres al voltant de la font que hi ha, junt al riu, sempre amb agua, on hi ha una xicoteta presa. Els marges del riu es troben poblats amb grans xops entre els quals apareixen carrasques i pins.Des d'aquest paratge s'observa una magnífica panoràmica dels contraforts de la serra de Mariola, amb impressionants tallats verticals de gran alçària i bellesa. En aquesta zona s'inicia una senda paral·lela al llit del riu i té un recorregut de dos quilòmetres. L'accés a la Font del Baladre: des de Muro hem de dirigir-nos per la carretera CV-700 direcció cap a Agres; quan hem recorregut 1.7km, des de la rotonda de l'eixida de Muro veurems un cartell a la nostra dreta que anuncia el desviament a la Font del Baladre, que és un camí de pendent acusat que ens porta directament a l'aparcament de l'àrea, des d'on, per una llarga escala es baixa a la font i a l'àrea. (http://www.vilademuro.net)
Riu d'Agres:
La Penya el Frare
La Penya del Frare des de la Font del Baladre La Font del Baladre:

4 comentaris:

Anònim ha dit...

friiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Pau ha dit...

És bonic! És un xicotet paradís a l'alcoià.

Anònim ha dit...

No es justo, todo lo bonico lo teneis vosotros por ahí, y mientras por abajo nosotros no tenemos más que matorrales y secarrales :(

GERM ha dit...

gràcies per veure amb bons ulls els nostres paratges i mostrar-los a la gent. Et comentaré que aquesta senda té continuïtat des del pont de Sant Gonzalo fins el pont de Setla. Són un total de 4.5km transcorrent per un ecosistema de ribera en molt bon estat. També fa de corredor ecològic entre el PN de la Serra Mariola i el Paisatge Protegit de la Solana del Benicadell.