La font i la casa del Regadiu

El terme municipal d'Alcoi té molts tresor ocults, i un d'aquests és la font del Regadiu. És localitza a la partida del mateix nom, el Regadiu, darrere de la Serreta i al costat del terme municipal de Benifallim. També destaca l'edifici anomenat casa del Regadiu de mitjan segle XX, que amb els últims anys els factors metereològics han augmentat el seu deteriorament. La teulada finalment s'ha afonat amb la primera planta. La construcció presenta un estat ruïnós, i de la mateixa forma la font no té cap manteniment. La canalització que parteix des de l'alcavó de la font està a l'intèmperie. L'aqüeducte de la font té una enfiladissa invadint-lo i és més, també està cobert per branques. Poca aigua arriba a la font i la cèquia que va cap el llavador la va perdent. Així, el llavador ha quedat ple d'herbes i sec. Mentres la bassa sí que té aigua, encara que molt bruta. Des d'ací s'observa la Serreta i l'Alt del Regadiuet.
L'aqüeducte de la font cobert per les branques i una enfiladissa:
La font i el llavador del Regadiu: El llavador sec i cobert per vegetació: La Serreta des del Regadiu: La bassa: L'Alt del Regadiuet La casa del Regadiu: La piscina: Un antic sis-cents al garatge El patí amb gàbies per a conills
La quadra:

4 comentaris:

Judith ha dit...

Com es pot deixar caure un edifici així? Donen ganes de posar-se a plorar. Supose que és falta de diners per part dels amos, com en altres molts casos. Una pena.

Negre ha dit...

Ja veus Judith un vertadera llàstima que es caiguen edificis com eixos. Més penosa és la situació de la font.

Anònim ha dit...

El edifici esta aixi perque la dona de la casa va ser assesinada en l'altra masia que tenia l'any 1999 i la masia va ixir a subasta, la van comprar per possar alli plaques solars pero, una companyia electrica es va oposar i la masia es va quedar aixi, de totes formes a dia de hui el seu estat es molt pitjor... la veritat es una pena..

Unknown ha dit...

Que maravillas,tesoros para mi,nadie sabe cuanta historia se guardan en sus paredes,realmente son tesoros