Descoberta una rabosa de pelatge negre a la Serra de Mariola
Imatge de la rabosa negra descoberta. / UA. Dept. ECOLOGIA
Un exemplar únic de rabosa amb el pelatge negre ha sigut descobert per investigadors de la Universitat d'Alacant al Parc Natural de la Serra de Mariola. Tal i com s'ha dit, aquest animal seria únic en el món, donada la raresa d'aquesta classe de mutacions en el color dels pels. El descobriment ha sigut una sorpresa per als propis investigadors, que duen a terme la seua tasca amb una tècnica d'inventari fotogràfic.
Membres del Grup d'Investigació de Recursos Cinegètics del Departament d'Ecologia de la Universitat d'Alacant, en col·laboració amb el Parc Natural de la Serra de Mariola, estan duent a terme un projecte denominat Paisatge, biodiversitat i gestió cinegètica al Parc Natural de la Serra de Mariola, mitjançant anàlisi de tecnologia SIG, GPS i foto-parany. Aquest projecte pretén, mitjançant la instal·lació de càmeres digitals de foto-parany, col·locades en diferents punts de les quasi 17.000 hectàrees de parc protegit, aprofundir en l'estudi de la diversitat d'espècies faunístiques més representatives, com ara el teixó, la geneta, o el gat salvatge. També es vol obtindre dades d'interés sobre el comportament de les mateixes espècies. D'aquesta manera, seria possible avaluar els canvis en l'etologia dels animals objecte d'estudi com a conseqüència de la intervenció de les persones. Tot i que el projecte continuarà desenvolupant-se durant el present any, els resultats obtinguts durant 2009 mostren la gran diversitat present a la Serra de Mariola, no només pel que fa a flora, com s'havia constatat, sinó també pel que fa a la fauna. D'aquesta manera, les càmeres ha captat imatges de més de 35 espècies diferents d'animals, entre mamífers i aus, destacant les dades referents al duc, el teixó, el gat salvatge, l'àguila reial, la geneta i la rabosa. Entre els registres obtinguts s'ha observat un exemplar d'aquest animal amb el pelatge totalment negre, un curiós individu fruit d'una mutació, que el converteix en un exemplar únic
8 comentaris:
quina passada¡¡¡
com mola.
hola,sòc d'Aielo de malferit i per el que m'ha dit la meua familia açi tambe crec que hi ha una a l'ombria.
Ahir vaig veure una al bosc de can san Joan, Sant Cugat del Valles
Sembla que finalment era una mutació genètica d'un grup familiar a la serra Mariola.
doncs nosaltres n'hem vist tres a devant de casa, als camps segats a la zona de Viver i Serrateix
Quan van aparèixer per la Mariola, raboses negres no són normals a les roges i blanques del nostre territori.
A la Ribera alta al costat del Riu Xuquer, a Gavarda. Jo l'he vista dues vegades en un hora, anant cap al Riu i tornant.
Ahir a les 8 de la nit vaig vorer una a Bocairent es molt bonica
Publica un comentari a l'entrada