Millena


Millena, també coneguda com Milleneta, és una població de la comarca valenciana del Comtat i es troba situada a l'entrada de la subcomarca de la vall de Seta. La població és d'origen islàmic medieval i va ser conquerida pels cristians al segle XIII. Fins el segle XVII la majoria de la població era morisca i després de l'expulsió de 1609 va patir un gran daltabaix demogràfic com a la resta de la comarca. Destaquen diversos edificis, per un costat l'església de sant Josep i al costat l'om tricentenari de Millena. A més hi destaca, la torre de Millena en la part superior del poble, feta amb la tècnica de tapial. A més a més, també està el castell de Travadell a uns 2 kilòmetres del nucli urbà i al damunt d'un escarpat tossal a pocs metres de serra d'Almudaina.


Torre de Millena:
Font de Dalt:
Castell de Travadell:

2 comentaris:

JOSE LUIS ha dit...

Por si fuera interesante o de utilidad para ti, para tus compañeros de de rutas o para los lectores de tu web, tengo publicado el blog http://plantararboles.blogspot.com
Un manual sencillo para que los amantes de la naturaleza podamos reforestar, casi sobre la marcha, sembrando las semillas que producen los árboles y arbustos autóctonos de nuestra propia región.
Salud, José Luis Sáez Sáez

Anònim ha dit...

Gràcies per la aportació, personalment, em sembla força díficil que alguna de les llavors que he intentar plantar hagen sobreviscut. Jo volia fer-ho per una zona que es va cremar al 2012 pel terme municipal del meu poble.