Monument a Ovidi Montllor

L'any 2013 és va inaugurar un monument a la figura d'Ovidi Montllor i Mengual. Actor i cantautor de la Nova Cançó d'Alcoi. Una figura polifacètica que va anar des de l'actuació al teatre i cinema fins el món de la música i la poesia.  El monument és obra del seu amic Antoni Miró i es caracteritza al ser una fotografia famosa de l'artista en negatiu i d'acer cortén. L'obra s'anomena "Faré Vacances" i es pot llegir la següent text: "Ovidi Montllor / 1942-1995 / En el 70 aniversari del seu / naixement, Alcoi 2012/ Faré vacances 2012 antoni Miro".  És més l'antic passeig del Viaducte ara s'anomena passeig d'Ovidi Montllor.

Als peus del monument hi ha una xicoteta placa on l'obra ha tingut el suport de les següents organismes: Ajuntament d'Alcoi, Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de l'Alqueria d'Asnar, Universitat Politècnica de València-Campus d'Alcoi, Universitat d'Alcacant, Universitat de València, Universitat Miguel Hernández, Acció Cultural del País Valencià, Centre Cultural Ovidi Montllor, Comissió Obrera Nacional de Catalunya, Comissions Obreres País Valencià, PSPV-PSOE, PSPV-PSOE Alcoi, Coalició Compromis, Bloc-Compromis d'Alcoi, Esquerra Unida del País Valencià, Esquerra Unida-L'Entesa d'Alcoi, Estudio VVV.

Finalment es va col·locar una panell explicatiu de la seua figura i destacant els llocs més interessants de la seua biografia i una placa a la seua casa natalícia del número 23 del carrer Sant Joan de Ribera. A la placa es pot llegir: "70 anys d'Ovidi /PER SENYERA, SENYORS, / QUATRE BARRES, / PER IDIOAM, I SENYORES, CATALÀ. / PER CONDICIÓ, SENYORS, / SENSE TERRES. / PER IDEA, I SENYORES, ESQUERRÀ. / (La cançó del cansat) // En aquesta casa va nàixer un 4 de / febrer el cantant, poeta i actor Ovidi Montllor i Mengual (1942-1995), fill/ de la classe obrera alcoiana i dels / seus ideals humanistes i llibertaris, / Alta Distinció de la Generalitat / Valenciana i Medalla d'Or d'Alcoi. // La ciutat d'Alcoi en agraïment del / seu treball en el camp de les arts, / del seu compromís amb el seu poble / i del seu exemple cívic inesborrable.// Alcoi, 4 de febrer de 2013/".