Monuments de la Placeta El Fossar

Localització:
A la Placeta El Fossar, topònim referent a la funció d'aquest lloc com a necròpolis des del segle XVIII fins al XIX, hi ha la major cocentració de monuments públics de la ciutat d'Alcoi que daten entre l'any 1973 a 2008. Tots ells són busts fets en metall al damunt de tres tambors de pedra calcària i que commemoren a tres personatges.
Azorín:
A l'any 1973 es va complir el centenari del naixement de l'escriptor de Monòver, José Augusto Trinidad Martínez Ruiz més conegut com Azorín. Per mediació del director del periòdic Ciudad, Rafael Coloma va sorgir una iniciativa ciutadana per a fer-li un monument. Dissenyat per Jorge Juan Blanquer i forjat en ferro per José Gonzalvo Vives, es va inaugurar el 19 de juny de 1973.
Joan Valls:
Al 1989 s'inaugurava el bust dedicat a Joan Valls, poeta alcoià. L'orbra va ser realitzada per l'escultor Ismael Belda en bronze després de la mort del poeta al mateix any.
Santa Joaquina de Vedruna:
L'últim bust incorporat a la placeta, està dedicat al 150è aniversari de l'arribada de les Germanes Carmelites Vedruna a la ciutat d'Alcoi. Concretament està dedicat a la seua fundadora, Santa Joaquina de Vedruna i va ser inaugurat el 26 de novembre de 2008. El seu autor és Francisco Sempere Gisbert. A més en aquesta mateixa placeta es troba el col·legi d'aquesta ordre religiosa.

1 comentari:

Anònim ha dit...

potrebo, da preverijo:)