L'abans i el després XXI: El Xalet d'Espí

L'abans (principis del segle XX):
El després (any 2009):
A la fotografia es pot veure a un primer plà l'hidroelèctrica i el pont de Sant Jordi al darrere el xalet d'Espí. Aquest és un altre dels edificis de la burgesia alcoiana edificat a l'Eixample d'Alcoi. Localitzat entre l'actual carrer Mestre Espí i el barranquet de Soler, destaca la seua monumentalitat i l'estil modernista. Destaca el seu sostre fet de teules planes de pissarra, a més de tindre una plata triangular. També és destacable el treball de ferro dels seus balcons i el detall dels agarradors amb forma de gos de la porta principal. Encara és un edifici privat i esperem que siga protegit en un futur proper i no siga víctima de l'especulació immobiliària que pateix aquest tipus de patrimoni.
Detall dels agarradors:

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Que te folle un peix, autista cregut!

Negre ha dit...

Enhorabona!!! Quines paraules més boniques!!! Ara si tens collons torna a posar un altre comentarí amb eixa falta d'educació. Aquest és el meu blog i pose el que jo vull si no t'agrada no entres i fes-te un de millor ANÒNIM!

Anònim ha dit...

Hola, muy bueno el documento, pero si no me equivoco el chalet está en la calle Maestro Espí y no Doctor Espí como apuntas en el texto. Supongo que el nombre de la calle lo recibiría del que supongo era el propietario original del chalet, Don José Espí y Ulrich gran músico alcoyano, apodado el Schubert español.

Negre ha dit...

Muchas gracias por la corrección y la reseña sobre el apodo. Saludos cordiales!

Anònim ha dit...

M'agrada molt el teu blog¡ i d'aquesta entrada vaig a contar-te una curiositat que me va dir fa ja uns anys una amiga que viu a aquest carrer, si mires la part de darrere dels agarradors de la porta pots veurer que un és mascle i l'altre femella, a que és curiós? al menys a mi en va sorprendrer molt¡ Enhorabona pel blog, fa falta gent que encara aprècie la nostra ciutat.