Església de Benilloba


 L'església parroquial de la Nativitat de la Nostra Senyora de Benilloba està adscrita cronològicament al segle XVII i dins de l'estil barroc. El temple és de creu llatina amb una única nau amb capelles laterals. Destaca a la seua façana feta amb mamposteria. Rematada amb un frontó mig escalonat. Al marc esculpit de la porta destaquen pinàculs amb boles que recorden a elements del renaixement.

La torre campanar és de planta quadrada, i està edificada amb carreus ben tallats i regulars. Té quatre altures. En la segona destaca un rellotge i la quarta està destinada a les campanes i les seues finestres.

 Però sense dubte destaca el panell ceràmic devocional dedicat a Sant Joaquim. El conjunt està format per 45 taulells, nou d'alçada i quatre d'amplada.Les envolta una senefa decorativa. Destaca a la imatge central, la família de Sant Joaquim amb la seua dona Samta Ana i la seua filla la Verge Maria.  Les figures estàn centrades a l'escena i envoltades d'un paisatge vegetal i una casa. En primer plà, ells es troben en un lloc urbà. Damunt de la família destaca el cel i enmig l'al·legoria de l'Esperit Sant com un colom amb les ales desplegades i darrere un triangle daurat. Dins del plafó es pot llegir: 
"S. (an) Joaquin p.(adre) de N.(uestra) S.(eñor)A"